Friday, September 12, 2008

Есенна история от Джил Барклим


Явно няма нищо случайно - открих книжките за мишлетата още на вратата на библиотеката. Имаше някакво представяне на книжки за мишлета. При все, че бях тръгнала да търся тъкмо тях просто все едно някой ми ги тикна в ръцете.

Ето как изглежда есенната история.
Накратко - Лорд Дървомишков излиза с най малката си дъщеря Иглика да помогне за събирането на храна за зимата. След това времето започва да се разваля и Дървомишков изпраща Иглика вкъщи. Като всяко любопитно мишле тя се изгубва. Започва едно среднощно търсене в бурята, което завършва щастливо.

Илюстрациите са прекрасни, има толкова много детайли във всичко. Чудя се колко време е отнело да се намери цялата тая информация. Когато гледап нещата наготово ти се струва лесно и естествено. Но трябва да кажа, че е съвсеем съвсем различно, когато трябва да измислиш история. Именно детайлите правят историята жива.

1 comment:

Maria said...

Прекрасни илюстрации ! От доста време се каня да си купя някоя и друго снижка на този автор. За съжаляние в България ги няма :( . Е ще ги купя от Amazon ,но не е същото. Имам твоята книжка в PDF . Миналата година случайно попаднах на нея и си е купих . Поздравления ! Аз пиша приказки за моята дъщеря и почти всяка вечер разказвам нещо ново , но някакси е ми остава време да седна да нарисувам илюстрации . Радвам се на хора като теб ! Продължавай ! Чакаме нова книжка ;)